Најава семинара Израда наставничког сајта и примена у пракси

Са задовољством очекујемо наредне групе полазника у терминима заказаним током октобра, на семинару „Израда наставничког сајта и примена у пракси“.

Семинар је у новом каталогу акредитован под бројем 789 (компетенција К3 за подршку развоју личности ученика, приоритет 10 информационо-комуникационе технологије).

Очекивани ефекти обуке

По завршетку обуке очекује се да ће сви наставници бити оспособљени да самостално креирају веб презентацију у виду сајта школе, портфолиа, или личног блога наставника, чиме се повећава професионалност наставника за примену савремених веб алата у настави, као и за унапређење сарадње између ученика, наставника и родитеља.

Очекивани ефекти примене програма у пракси

Ученицима су доступни занимљиви наставни садржаји, којима могу приступити чак и када нису у школи. Самим тим, већа је мотивисаност ученика, пошто ефикасније користе време за учење и прате свој темпо овладавања градивом. Такође, пружа се могућност за постављање материјала за талентоване ученике, као и за оне који спорије напредују. Развија се бољи однос између ученика и наставника употребом савремених информационих технологија и алата које деца лакше прихватају.

Школама се пружа могућност не само за употребу једноставног алата за израду сајта или летописа, већ и учење на даљину преко интернета које треба омогућити и у посебним случајевима, на пример, за оне које имају дуже одсуство из школе због болести, или када су у питању ученици успешни спортисти, као и за све ученике који буду желели да се образују на тај начин.

Аутори семинара имају вишегодишње искуство у креирању и одржавању веб презентација и њиховој практичној примени у раду са ученицима и наставницима. Учесници су семинар и предаваче у претходном циклусу акредитације оценили највишом оценом.

Техничка опрема предвиђена за реализацију програма

Рачунар за сваког учесника са приступом интернету и дигитални видео пројектор. Сваки учесник добија ауторски туторијал са практичним примерима у електронском облику, софтвер за подршку Вордпрес и Вамп сервер.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *